top of page
Oil Pulling
Happy Teens

Økende popularitet for «Oil Pulling» - (Olje Skylling)

Oil Pulling får mer og mer oppmerksomhet. Det er en av de viktigste nøklene til god helse!

Oil Pulling ble opprinnelig brukt i ayurvedisk medisin, en fantastisk oral avgiftnings- prosedyre som enkelt utføres med spiseskje olje i munnen din i 10-20 minutter.

 

Denne utrolig effektive prosedyren har blitt brukt i århundrer i tradisjonell indisk folkemedisin for å kurere og forhindre dårlig ånde, blødende tannkjøtt, sprukne lepper, tørrhet og tannråte i tillegg til å styrke tannkjøtt, kjeve og tenner. Faktisk er

 

Oil Pulling nevnt i den ayurvediske teksten Charaka Samhita, der metoden hevdes å kurere ca. 30 systemiske sykdommer.

Forebygging av en rekke lidelser

Oil Pulling forebygger en rekke lidelser som for eksempel hjerte/kar lidelser, visse former for cancer, tannråte, tannkjøttsykdommer, fordøyelsesbesvær og du fjerner potensielt farlige patogener og renser munnhulen.

Kokos.jpg

Den beste måten å gjøre Oil Pulling
For å rense munnhulen, tannkjøtt og tenner, blander vi eteriske oljer sammen med uraffinert, økologisk kokosnøttolje. Du kan godt benytte Extra Virgin Coconut oil fra helsekost.

Her er noen tips:

 

Som de fleste andre avgiftningsprosedyrer, er den beste tiden for detox om morgenen. Det blir det første du gjør rett etter at du kommet ut av sengen 3-4 dager i uken.

 • Alt du gjør er å «svisje» 1 - 2 ss kokosolje med noen dråper eterisk olje i munnen din i 10- 20 minutter. Lett å utføre!

 

 • Ikke bekymre deg, 10-20 minutter går fort. Dette gjør du samtidig med din vanlige morgenrutine (det vil si mens du dusjer, kler på deg på deg og forbereder deg for dagen).

 • Skyll deretter munnen med varmt/lunkent vann. Til slutt børster du tennene som normalt.

 • Pass på at du ikke svelger oljen.

 • Ikke spytt oljen i vasken, fordi den vil koagulere og tette avløpet! Spytt den i søpla.

 • Ikke vær sjokkert om oljen / spyttblandingen du spytter ut, er melkeaktig hvit eller gul.

 • Jeg anbefaler at gjør det 3-4 ganger per uke.

  Merk: Dette bør være en relativt avslappende prosess, så ikke tenk at du må «svisje» oljen i munnen hele tiden, ellers kommer du til å bli veldig sliten i kjeve muskulaturen. Bare «vend» oljen i munnen, og sil gjennom tennene dine uten å svelge noe av det.

 

Eteriske oljer inneholder noen av de mest potente antibakterielle og anti-sopp egenskapene på hele planeten! I tillegg, ettersom eteriske oljer blir absorbert av munnslimhinnen og ut i blodet, vil kroppen ellers også nyte godt antioksidantene og oljenes medisinske krefter.

teeth.jpg

Her er noen av mine favoritt oppskrifter i min Oil Pulling rutine:

Tilsett 1 dråpe av hver:

 

 • Bland On Guard, Appelsin (Wild Orange), Sitron (Lemon) og Peppermynte i et eggeglass med 1-2 ss kokosnøttolje.

 • Hvis har en infeksjon eller noe, ville jeg tatt en dråpe Nellik (Clove), Oregano og Tea tree (Melaluka) i et eggeglass med 1-2 ss kokosnøttolje.

 

 • Oljer fra urter som Koriander (Cilantro), Basilikum (Basil) og Timian (Thyme) er også veldig gode - bare vær sikker på å fortynne til det nivået som kreves av hver enkelt olje.

 • Frankincense og Myrra er en «hellig» blanding som er bra for alt på cellenivå.

 

Du kan også kjøpe et glass med økologisk virgin kokosnøttolje og blande inn oljer direkte i denne slik at du har ferdig blanding stående.

 

Det er ingen kjente bivirkninger! Prøv det i dag og gjør det til en del av din naturlige morgenrutine!

bottom of page