top of page

vision board

Loven om tiltrekning er en universell lov som gir oss muligheten til å skape det livet vi ønsker. Ved å benytte forskjellige teknikker kan vi manifestere alt vi ønsker oss. Vision Board er et av mange kraftfulle verktøy. Her lærer du hvordan du lager deg et Vision Board.

Hva er et Vision Board?

Siden utgivelsen av boken (og filmen) The Secret i 2006, har Vision Boards – eller visjonstavler – vokst i popularitet. Et Vision Board er en kollasj av visuelle bilder eller ord som representerer livet du vil leve. Ganske bokstavelig talt er det en konkret representasjon av visjonen du har for deg selv.

Du kan lage en tavle for hånd ved å klippe ut bilder og tekster fra magasiner, skrive ut fra PC og lignende. Eller du kan lage en digital tavle, for eksempel via et nettsted som Pinterest.

Det som betyr noe er at du manuelt lager den (ingen andre kan gjøre det for deg), og at det gir deg en god følelse når du ser på det. Du kan lage et Vision Board for livet ditt gerenelt, eller du kan lage et for hvert område i livet ditt, som helse, karriere, kjærlighet og personlig utvikling.

Visionboard.jpg
Sydne-Style-shares-tips-on-how-to-make-a-vision-board.jpg

Hvordan virker det?

Du vet hvordan det er når du får en ny bil, så ser du det samme merket overalt? Plutselig har “alle” samme bil som deg. Det er fordi du har lagt merke til noe spesifikt, og skanner ubevisst omgivelsene for ting som stemmer overens med det. Det er ikke slik at bilene ikke var der tidligere; det er rett og slett at du aldri la merke til dem før.

Så det er logisk at om du fokuserer på bildene på visjonstavlen din, så vil bevisstheten din være mer oppmerksom på ting relatert til dette. Fior eksempel kan en drømmetur til Hawaii være et av bildene, og plustelig vil du lettere legge merke til ting relatert til Hawaii.

Når du fortsetter å gi oppmerksomheten til de tingene du ønsker, tiltrekker du disse tingene inn i livet ditt. Men vær forsiktig! Universet reagerer på både positive og negative!

Hvis du ser etter grunner som bekrefter hvorfor du har en forferdelig dag (“jeg slo tåen min, så sølte jeg ut kaffen, så ble jeg sittende fast i trafikken”), vil du fortsette å tiltrekke deg flere situasjoner som bekrefter dette!

Til syvende og sist: Jo mer du omgir deg selv med de tingene du vil oppleve, desto mer vil du faktisk oppleve disse tingene i livet ditt.

Energy goes where attention flows

Følg stegene under for å lage ditt eget Vision Board

maxresdefault.jpg

Steg 1: Koble deg på din visjon

Mediter, dagdrøm eller skriv dagbok om alle de tingene du vil være, gjøre eller ha.

 

Husk å vurdere de mange andre dimensjonene i livet ditt også. Tenk deg din ideelle karriere, forhold, hus, bil, vennekrets, kropp også videre.

Jo mer spesifikk du kan være, desto bedre!

 

Du ønsker å ha et godt fokus når du setter deg ned for å lage visjonstavlen din.

Så om du tenner levende lys, kanskje brenner litt røkelse og spiller litt god musikk kan det bidra til godt fokus

dream big.jpg

Steg 2: Samle materialer

Noen ganger er det morsomt å bla gjennom magasiner og klippe ut bilder og ord som snakker til deg. Hvis du velger denne varianten, ta hensyn til hvilke typer magasiner du velger.

 

For eksempel kan Yoga Journal Magazine være et godt valg, mens Us Weekly kanskje ikke er så full av positive bilder.

Men fremfor å bruke mye penger på en haug med magasiner i håpe om å finne passende bilder og tekster, kan det være bedre å bruke din gamle venn Google. Da finner du eksakt de bildene og de tekstene du ønsker.

Når du har skrevet ut alle bilder og tekster så trenger du en tavle, lim eller tegnestifter (alt ettersom hva slags oppslagstavle du velger) og saks. Kanskje vil du også bruke tusj, maling eller fargeblyanter for å lage den perfekte visjonstavlen.

Du kan bruke en oppslagstavle du kjøpet på feks IKEA eller Clas Ohlson eller lignende, eller du kan velge en tykk plate i papp. Har du ikke lyst eller mulighet til å investere i noe nytt, så kan du også bare lime sammen flere A4-ark til et større.

kork.jpg

Steg 3: Heng det opp!

Når du har laget visjontavlen din er det viktig å henge den slik at du ser den hver dag. Kanskje på innsiden av klesskapet ditt eller på kjøleskapet?

 

Ikke føl at du trenger å stirre på det 24/7, men det trenger å henge et sted hvor du ser det hver dag. Hvis du stuer det bort det under sengen din, vil du sannsynligvis glemme det. Hold fokus på det hver dag, og du vil garantert se resultatene mye raskere.

Noen liker å lage mindre visjonstavler som de kan ta med seg. Du kan for eksempel sette den inn i almanakken din.

Velger du en digital variant kan du gjøre det til bakgrunnsbildet på PC eller mobiltelefon.

maxresdefault.jpeg

Steg 4: La universet gjøre jobben sin

Når du har tydeliggjort visjonen din og laget visjonstavlen din, er jobben din bare å se på det ofte og stole på at universet vil gi deg mulighetene til å manifestere alt du virkelig ønsker.

Ha bildene i bevisstheten din til enhver tid, og når muligheter relatert til bildene dukker opp, sier du høyt “JA!”.

Når du kommer opp med nye ideer og inspirasjoner, legg dem når som helst til på visjonstavlen din.

 

Tavlen bør være fleksibel, fordi ønsker er fleksible, og du endrer kanskje mening undervis. Ikke rent sjeldent erfarer du å få større dørmmer, fordi du faktsik ser at loven om tiltrekning fungerer.

Se på visjonstavlen din som et pågående arbeid. Ha det gøy, vær åpen og mottagelig, og se hva som skjer! Universet vil kanskje overraske deg!

universe.jpg
aladdin.jpg
bottom of page